Kliknij ten link, aby przejść do panelu logowania.
Teraz do wszystkich płatnych Serwisów internetowych
Wydawnictwa Podatkowego GOFIN loguj się w jednym
miejscu.

Po zalogowaniu znajdziesz menu z linkiem do swojego
konta abonenta i dodatkowych opcji.

95 720 85 40

Aktualnie jesteś: Sklep (strona główna)  »  Inne produkty  »  Dodatki do Czasopism 2020 w formie papierowej  »   Pakiet wiedzy Sprawozdanie finansowe za 2019 r.

Pakiet wiedzy
Sprawozdanie finansowe za 2019 r.

Przedsprzedaż - wysyłka od 21.02.2020 r.
Cennik
Publikacje 2020
Lp. Produkt Cena Ilość
1. 5 Publikacji + 2 Ściągi dla Księgowych
Cena promocyjna !
Przedsprzedaż - wysyłka od 21.02.2020 r.
szt.
Proszę o kontakt
Interesuje Cię ten produkt? Masz pytanie? Zadzwoń: 95 720 85 40, napisz e-mail: prenumerata@gofin.pl
lub zostaw swój numer - oddzwonimy.
Proszę o kontakt telefoniczny:
Dane osobowe (imię i nazwisko oraz numer telefonu), będą przetwarzane w celu kontaktu telefonicznego w związku z zamówioną usługą "Proszę o kontakt". Dane będą przetwarzane do czasu zrealizowania usługi.
Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych
  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. z siedzibą w Gorzowie Wlkp. (66-400), ul. Owocowa 8.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych jest możliwy pod adresem e-mail: iod@gofin.pl.
  3. Masz prawo do:
    1. żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
    2. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
    3. przenoszenia danych.
    4. cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli taka zgoda została wyrażona.
    5. wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora.
  4. Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.
  5. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.
  6. Administrator nie udostępnia przekazanych mu danych osobowych jakimkolwiek podmiotom trzecim.
  7. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:
    1. ATMAN S.A. - w celu przechowywania danych osobowych na serwerach dedykowanych w związku z umową hostingu.
Szczegółowy opis

Pakiet zawiera:

• „Sporządzanie sprawozdań finansowych za 2019 r. - wybrane zagadnienia”

Roczne sprawozdanie finansowe zawiera informacje finansowe o jednostce, które dla odbiorców takiego sprawozdania mogą stanowić podstawę oceny możliwości kontynuacji jej działalności.
    Prace bilansowe powinny być tak zorganizowane, aby umożliwiły sporządzenie sprawozdania w wymaganym w ustawie o rachunkowości terminie. Ich celem jest weryfikacja i przygotowanie danych zawartych w księgach rachunkowych, tak aby stanowiły źródło dla ustalenia rzeczywistej sytuacji majątkowej, finansowej oraz wyniku finansowego jednostki.
    W dodatku tym przedstawiamy harmonogram prac związanych ze sporządzeniem sprawozdania finansowego za 2019 r. Poruszamy w nim również zagadnienia dotyczące wyboru firmy audytorskiej, zawarcia umowy o badanie sprawozdania finansowego, a także przygotowania do przeprowadzenia inwentaryzacji. W publikacji tej prezentujemy ponadto wybrane zagadnienia dotyczące wyceny bilansowej i opisujemy ogólne zasady dotyczące sporządzania i składania sprawozdań finansowych. Publikacja wzbogacona jest o odpowiedzi na pytania Czytelników oraz odpowiedzi i wyjaśnienia Ministerstwa Finansów dotyczące sprawozdań finansowych.

Liczba stron: 52

Zobacz dodatek w formie papierowej w sklepie »

• „Bilans i rachunek zysków i strat za 2019 r.”

Dodatek zawiera niezbędne informacje pomocne przy sporządzaniu sprawozdania finansowego. Opisano w nim m.in. wymogi formalne w zakresie sporządzania sprawozdania, uproszczenia w rachunkowości i sprawozdawczości oraz warunki uznania jednostki za mikro i małą. Ponadto omówiono zasady sporządzania i charakterystykę poszczególnych pozycji bilansu oraz segmentów rachunku zysków i strat sporządzanych według załącznika nr 1, 4, 5 i 6 do ustawy o rachunkowości.

Liczba stron: 108

Zobacz dodatek w formie papierowej w sklepie »

• „Jak sporządzić informację dodatkową do sprawozdania finansowego?”

W dodatku przedstawiono zasady sporządzania informacji dodatkowej według załącznika nr 1 do ustawy o rachunkowości oraz zasady sporządzania informacji uzupełniających do bilansu według załącznika nr 4. Wprowadzenie do sprawozdania finansowego omówiono na przykładzie druku dostępnego w Programie DRUKI Gofin. Z kolei dodatkowe informacje i objaśnienia zaprezentowano w formie uniwersalnych not z licznymi przykładami liczbowymi.

Liczba stron: 76

Zobacz dodatek w formie papierowej w sklepie »

• „Przykłady ujęcia wybranych operacji w sprawozdaniu finansowym”

Publikacja wyjaśnia sposoby prezentacji najpopularniejszych operacji gospodarczych w poszczególnych elementach sprawozdania finansowego, w tym dotyczących: zaliczek z tytułu dostaw i usług, dotacji i ich wykorzystania, sprzedaży aktywów trwałych, pożyczek, kredytów, tworzenia i rozwiązywania rezerw oraz odpisów aktualizujących wartość aktywów.

Liczba stron: 36
    Okładka: miękka

• „Jak sporządzić sprawozdanie finansowe w formie elektronicznej?”

W publikacji omówiono m.in. zagadnienia związane ze sporządzaniem e-sprawozdań, zarówno w formie ustrukturyzowanej, jak i nieustrukturyzowanej, zasady podpisywania e-sprawozdań, formę przekazywania rocznych e-sprawozdań do Szefa KAS lub do rejestru przedsiębiorców KRS. Ponadto w dodatku zawarto zagadnienia związane z wymogami udostępniania sprawozdania sporządzonego w formie elektronicznej oraz jego przechowywania.

Liczba stron: 36

• „Harmonogram prac bilansowych za 2019 r.” - ściąga

W publikacji zaprezentowano szczegółowy harmonogram prac bilansowych w jednostce, w której rok obrotowy pokrywa się z rokiem kalendarzowym. Wymieniono w niej czynności związane z zamknięciem ksiąg rachunkowych i sporządzeniem sprawozdania finansowego za 2019 r. oraz wskazano terminy ich wykonania.

Liczba stron: 4
    Okładka: miękka

• „Odroczony podatek dochodowy w księgach rachunkowych i sprawozdaniu finansowym” - ściąga

W publikacji omówiono zasady ustalania odroczonego podatku dochodowego oraz wskazano przykłady różnic przejściowych pomiędzy wartością księgową i podatkową aktywów i pasywów. Ponadto przedstawiono ewidencję księgową aktywów oraz rezerw z tytułu odroczonego podatku dochodowego, jak również prezentację odroczonego podatku dochodowego w poszczególnych elementach sprawozdania finansowego.

Dodano do Twojego koszyka ×
Produkt
Cena brutto
Ilość
Wartość
Trwa dodawanie produktu do koszyka Trwa dodawanie produktu do koszyka.
« Kontynuuj zakupy
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

• zapewnienia prawidłowego działania serwisów (utrzymania sesji),

• analizy statystyk ruchu i reklam w serwisach,

• zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu wyświetlenia personalizowanych reklam.

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora w serwisie internetowym.

• Dobrowolna zgoda

Aby móc wyświetlać spersonalizowane reklamy dopasowane do Pani/Pana zainteresowań, partner Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Stroer Digital Operations sp. z o.o. musi mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych. Udzielenie takiej zgody jest całkowicie dobrowolne (nie ma obowiązku jej udzielenia).

Zgoda

W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych w związku z możliwością wyświetlenia reklam dopasowanych do Pani/Pana zainteresowań poprzez kliknięcie w przycisk „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody.