Kliknij ten link, aby przejść do panelu logowania.
Teraz do wszystkich płatnych Serwisów internetowych
Wydawnictwa Podatkowego GOFIN loguj się w jednym
miejscu.

Po zalogowaniu znajdziesz menu z linkiem do swojego
konta abonenta i dodatkowych opcji.

95 720 85 40

Aktualnie jesteś: Sklep (strona główna)  »  Inne produkty  »  Dodatki do Czasopism 2022 w formie papierowej  »   Pakiet wiedzy Sprawozdanie finansowe za 2022 r.

Pakiet wiedzy
Sprawozdanie finansowe za 2022 r.

Przedsprzedaż - wysyłka od 14.12.2022 r.
Cennik
Prenumerata 2022
Lp. Produkt Cena Ilość
1. 5 Publikacje + 3 Ściągi dla Księgowych
Cena promocyjna !
Przedsprzedaż - wysyłka od 14.12.2022 r.
szt.
Proszę o kontakt
Interesuje Cię ten produkt? Masz pytanie? Zadzwoń: 95 720 85 40, napisz e-mail: sklep@gofin.pl
lub zostaw swój numer - oddzwonimy.
Proszę o kontakt telefoniczny:
Dane osobowe (imię i nazwisko oraz numer telefonu), będą przetwarzane w celu kontaktu telefonicznego w związku z zamówioną usługą "Proszę o kontakt". Dane będą przetwarzane do czasu zrealizowania usługi.
Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych
  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. z siedzibą w Gorzowie Wlkp. (66-400), ul. Owocowa 8.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych jest możliwy pod adresem e-mail: iod@gofin.pl.
  3. Masz prawo do:
    1. żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
    2. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
    3. przenoszenia danych.
    4. cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli taka zgoda została wyrażona.
    5. wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora.
  4. Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.
  5. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.
  6. Administrator nie udostępnia przekazanych mu danych osobowych jakimkolwiek podmiotom trzecim.
  7. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:
    1. ATMAN S.A. - w celu przechowywania danych osobowych na serwerach dedykowanych w związku z umową hostingu.
Szczegółowy opis
Pakiet zawiera:

„Odpisy aktualizujące według Krajowych i Międzynarodowych Standardów Rachunkowości”
Dodatek tematyczny nr 12 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 16 (568) z dnia 20.08.2022

W dodatku omówiono zasady tworzenia odpisów aktualizujących wartość należności, zapasów, środków trwałych oraz instrumentów finansowych zarówno w świetle ustawy o rachunkowości, jak i Krajowych Standardów Rachunkowości i Międzynarodowych Standardów Rachunkowości. Zagadnienia opisane w publikacji poparte zostały wieloma praktycznymi przykładami liczbowymi.

Liczba stron: 72

„Inwentaryzacja 2022 r.”
Dodatek tematyczny nr 14 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 20 (572) z dnia 20.10.2022

W dodatku zaprezentowano ogólne zasady okresowego ustalania lub sprawdzania drogą inwentaryzacji rzeczywistego stanu aktywów i pasywów w jednostce. Wskazano w nim m.in. cel, terminy oraz metody przeprowadzenia inwentaryzacji poszczególnych składników aktywów i pasywów, jak również przedstawiono wskazówki dotyczące rozliczania różnic inwentaryzacyjnych. Opisane w publikacji zagadnienia poparte zostały praktycznymi przykładami liczbowymi.

Liczba stron: 36

Zobacz dodatek w formie papierowej w sklepie »

„Bilans i rachunek zysków i strat za 2022 r.”
Dodatek tematyczny nr 15 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 22 (574) z dnia 20.11.2022

Dodatek zawiera szczegółowe wskazówki dotyczące wypełniania poszczególnych pozycji bilansu oraz rachunku zysków i strat za 2022 r., sporządzanych według załącznika nr 1 do ustawy o rachunkowości, a także wykaz powiązań pozycji bilansu i rachunku zysków i strat z kontami syntetycznymi. Ponadto w publikacji omówiono podstawowe zasady sporządzania rocznego sprawozdania finansowego, w tym termin jego sporządzenia, postać i formę sprawozdania, sposób prezentacji danych porównawczych i sprawozdawczych oraz sposób ujęcia powiązań kapitałowych w sprawozdaniu.

Liczba stron: 148

Zobacz dodatek w formie papierowej w sklepie »

„Sporządzamy sprawozdanie finansowe za 2022 r. - przygotowanie i przeprowadzanie prac bilansowych”
Dodatek tematyczny nr 34 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 34 (1113) z dnia 1.12.2021

W publikacji tej prezentujemy wymogi formalne oraz wskazówki praktyczne dotyczące przebiegu prac bilansowych poprzedzających sporządzenie sprawozdania finansowego. Przedstawiamy również harmonogram prac bilansowych w odniesieniu do sprawozdań za 2022 r. Omawiamy kolejność i zakres czynności, a także wskazujemy terminy związane z przeprowadzeniem inwentaryzacji. Ponadto poruszamy zagadnienia dotyczące wyboru firmy audytorskiej oraz podpisania umowy o badanie sprawozdania finansowego. Przypominamy również zalecenia wynikające z rekomendacji Komitetu Standardów Rachunkowości dotyczące sprawozdawczości w warunkach rosyjskiej agresji na Ukrainę.
Publikacja wzbogacona jest o odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.

Liczba stron: 40
Okładka: miękka

„Informacja dodatkowa do sprawozdania finansowego”
Dodatek tematyczny nr 16 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 24 (576) z dnia 20.12.2022

W dodatku opisano zasady sporządzania informacji dodatkowej według załącznika nr 1 do ustawy o rachunkowości, obejmującej wprowadzenie do sprawozdania finansowego oraz dodatkowe informacje i objaśnienia. Sposób sporządzania wprowadzenia do sprawozdania finansowego przedstawiono na przykładzie druku dostępnego w Programie DRUKI Gofin. Natomiast dodatkowe informacje i objaśnienia zaprezentowano w formie uniwersalnych not (tabel), które uzupełniono licznymi przykładami liczbowymi oraz komentarzem.

Liczba stron: około 52
Okładka: miękka

„Harmonogram prac bilansowych za 2022 r.”
Ściąga dla Prenumeratorów Zeszytów Metodycznych Rachunkowości i Biuletynu Informacyjnego z 1.10.2022 r.

W publikacji zaprezentowano szczegółowy harmonogram prac bilansowych w jednostce, w której rok obrotowy pokrywa się z rokiem kalendarzowym. Wymieniono w niej czynności związane z zamknięciem ksiąg rachunkowych i sporządzeniem sprawozdania finansowego za 2022 r. oraz wskazano terminy ich wykonania.

Okładka: miękka

„Inwentaryzacja w 2022 r.”
Ściąga dla Prenumeratorów Zeszytów Metodycznych Rachunkowości i Biuletynu Informacyjnego z 20.10.2022 r.

Ściąga pomocna podatnikom przygotowującym się do prac inwentaryzacyjnych dotyczących 2022 roku. W ściądze prezentujemy i opisujemy metody inwentaryzacji (spis z natury, potwierdzenie salda, inwentaryzacja w drodze weryfikacji), a także przedstawiamy terminy inwentaryzacji, z podziałem na zakres prac wykonywanych: od 1 października do 15 stycznia roku następnego, na ostatni dzień roku obrotowego oraz na dowolny moment w drodze spisu z natury.

Okładka: miękka

„Ewidencja kosztów rozliczanych w czasie - zasady ogólne i możliwe uproszczenia”
Ściąga dla Prenumeratorów Zeszytów Metodycznych Rachunkowości i Biuletynu Informacyjnego z 1.11.2022 r.

W publikacji zaprezentowano wzory pomocne podczas rozliczania kosztów stosownie do upływu czasu lub wielkości świadczeń. Ponadto wskazano schematy księgowań, dotyczące czynnych rozliczeń międzyokresowych kosztów, a także możliwe do zastosowania uproszczenie w zakresie kosztów podlegających rozliczeniu w czasie.

Dodano do Twojego koszyka ×
Produkt
Cena brutto
Ilość
Wartość
Trwa dodawanie produktu do koszyka Trwa dodawanie produktu do koszyka.
« Kontynuuj zakupy
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych.

Administratorzy

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.